Özel Eğitim, Duygusal Bozukluğu Olan Öğrencilerimize Yardım Edebilir veya Zarar Verebilir mi?

Olarak Bir Özel Eğitim öğretmeni, çocuklarının bu programa aday olduğunu öğrenince kaç ebeveynin perişan olduğunu ilk elden gördüm. Özel eğitim, temel olarak özel çocuk için özel olarak hazırlanmış eğitimi yapar. Duygusal olarak rahatsız olarak etiketlenen öğrencilerle çalışmaktan zevk aldım. Öğrencilerim, sözlü ve fiziksel saldırganlığa dönüşen öfke sorunlarıyla tanınırlardı. Bu öğrencilerin o kadar çok referansı var ki bölgelerinden atılmışlar.

ben Bu sınıfa bazı yüksek beklentilerle ve korkmadan gelmek zorunda kaldı. Lütfen başlangıçta bu çocukların küfür ettiğini ve evet saldırmaya çalıştıklarını ama Bayan Murray’in büyüsünü kullanmam gerektiğini açıkça belirtin. Bu eski bir Çin sırrıdır (gülümseme). Dürüst olmak gerekirse, benimle yakın çalışan müthiş bir erkek Param vardı ve o ve ben bu çocukların başarılı olmasını sağlamak için bir plan yaptık.

Hatta Bu ortaokul çocukları asi ve bakış açılarına göre zor olmalarına rağmen, yine de onlara inanmak zorundaydım. “Kalplerini ele geçirmek” zorundaydım. En zordu çünkü bu çocuklar olumsuz ortamlardan geldi. Onlara inancımın eserlerini her gün konuşmak zorunda kaldım. Bu çocukların sadece olumsuz duyduğunu ve olumsuz duyduğunda yaşadığını ve olumsuzu tekrarladığını anlamalısın. Ardından, sınıf odamın yüksek düzeyde yapılandırılmış ve ilgi çekici olduğundan emin olmam gerekiyordu. Bu çocukların davranışları gerçek öğrenme yeteneklerini örtbas etti. Bu yüzden, öğretimin yüksek etki yapmasını sağlamalıydım, onlara inanmalıydım ve ilk başta neden bu tür davranışlara sahip olduklarını anlamalıydım. Unutmayın, davranış öğrenilir.

Ne zaman Öğretmenler çocukları böyle görürler, bazen onları sürekli başarısızlığa sürüklerler çünkü çözüm değil sadece bir problem görürler. Şimdi, bu çocukların sınıfımı geçtiğini, öğrenmeyi sevdiklerini ve davranışlarının kontrol altında olduğunu söylemekten memnunum. Bu çocuklar hala berbat mı? Kesinlikle, ama yaptıkları kadar sık ​​değil ve şimdi davranışlarını fark ettiler. Uygun stratejilerle, destekle ve tamamen özveriyle tüm çocukların öğrenebileceğine inanıyorum.

öğretmenler, Özel İhtiyaç sahibi öğrencilerimize yardım etmek için tüm gücümüzle çabalamalıyız ve farklı bir çerçevede öğretmeye hazır olmalıyız. Öğrencinin tüm yönlerine bakmalı ve o öğrenciyi olumlu yönde etkilemek için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan emin olmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir