Brown Üniversite Sıralaması (Sarmaşık Liglerinde Sürekli En Kötü)

Brown Üniversitesi, her yıl yayınlanan çok saygın US News ve World Reports sıralamasında Ivy League okulları arasında sürekli olarak en kötü sıralamayı alma talihsizliğine sahiptir. En İyi Kolejler 2010 baskısında Brown, Ulusal Üniversiteler Sıralamasının en yüksek ödüllü kategorisi açısından genel olarak on altı numarada yer aldı. 2010 sıralaması için Brown, Ivy League okulu Cornell Üniversitesi’nden bir sıra geride kaldı. Ne yazık ki Brown’daki iyi insanlar için Ivy League gibi prestijli bir gruba bağlı olmak, bu kadar saygın kurumlarla nesnel bir sıralama sisteminde rekabet ederken en az bir üyenin son sırada yer alması gerektiği gerçeğini kabul etmek anlamına geliyor.

En iyi yirmi Amerikan üniversitesi olmak (ve bu özel durumda en iyi on altı üniversiteden biri) olmak kesinlikle küçük bir başarı değildir. Aslında, en üst düzey okulların hepsinin, gezegendeki en parlak öğrenciler için muazzam kaynaklar sağlayan seçkin yüksek öğretim kurumları olduğu kolayca söylenebilir. Dünyanın her yerindeki ebeveynler, çocuklarına Amerika’daki en iyi üniversitelere gitme fırsatı vermeyi çok isterdi.

Providence Rhode Island’da bulunan Brown Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin varlığından bile önce, Devrim öncesi Savaş günlerine dayanan bir hikayeye sahiptir. 1764’te Baptist tarafından kurulan Brown Üniversitesi, hem Colonial Colleges’in (en eski dokuz Kuzey Amerika yüksek öğrenim kurumunu tanıyarak) hem de Ivy unvanını ancak 1954’te atletik konferansı ayırt etmek için resmen kabul eden Ivy League’in gururlu bir üyesi olmuştur. sekiz akademik odaklı üyenin yarıştığı.

2010 US News ve World Report sıralamalarıyla birlikte Ivy League’i oluşturan sekiz okul:

1. Harvard Üniversitesi (1 numarada berabere kaldı: 2010 US News ve World Report sıralamasında),
  2. Princeton Üniversitesi (1 numarada berabere kaldı: 2010 US News ve World Report sıralamasında),
  3. Yale Üniversitesi (sayı 3: 2010 US News ve World Report sıralaması),
  4. Pennsylvania Üniversitesi (sayı 4: 2010 US News ve World Report sıralaması),
  5. Columbia Üniversitesi (sayı 8: 2010 US News ve World Report sıralaması),
  6. Dartmouth College (11 numara: 2010 US News and World Report sıralaması),
  7. Cornell Üniversitesi (sayı 15: 2010 US News ve World Report sıralaması) ve son olarak
  8. Brown Üniversitesi (sayı 16: 2010 US News ve World Report sıralaması).

Birinci sıradaki noktalardan da anlaşılacağı gibi (bu yıl Harvard ve Princeton) sıralamalarda bağ var. Ayrıca, Ivy League okullarının tüm listeyi birden sekize kadar olan pozisyonlardan oluşturmadığı da açık bir gerçektir. İlk on altı noktaya serpiştirilmiş, aşağıdakiler gibi saygın Ivy League dışı okullar:

• Stanford (4 numara: 2010 US News ve World Report sıralaması),
  • Duke (sayı 10: 2010 US News ve World Report sıralaması),
  • Louis’deki Washington Üniversitesi (sayı 12: 2010 US News and World Report sıralaması) ve
  • Johns Hopkins Üniversitesi (sayı 14: 2010 US News ve World Report sıralaması) diğerleri arasında.

Son on yılda, Brown Üniversitesi için US News ve World Report sıralamaları dalgalandı, ancak son on yılda gençler arasında kaldı. Brown, okulların büyük çoğunluğu tarafından kıskanılacak bir sıralamaya sahip olsa da, Ivy League paketinin arkasındaki konum, bazı okulların (Brown gibi) sıralamaların önemini ve geçerliliğini sorgulamasına neden oldu.

Bu ulusal sıralamaların önemine ilişkin endişenin ele alınması açısından, mutlak kesinlikle ifade edilebilecek tek iddia, bu sıralamaların en iyi öğrencilerin hangi okulları seçmeyi seçtiğini etkileme açısından ne kadar büyük bir rol oynadığını kimsenin tam olarak bilmediğidir. İdeal bir dünyada, tüm öğrenciler sınırsız kaynaklara ve hangi ayarların kişiliklerine en uygun olduğu ve ihtiyaçlarını karşıladığı konusunda bilinçli kararlar vermeden önce her kolejin müfredatına ve ortamına yakından aşina olma becerisine sahip olacaktır. Gerçek şu ki, bu ütopya asla var olmayacak ve çoğu birinci sınıf öğrencisi için hangi programların mevcut olduğunu anlamaya en yakın olacakları şey, yıllık US News ve World Reports sıralamaları gibi yayınlardan öğrendikleri olacaktır. Mevcut sıralamalarından daha az memnun olan okullar, sıralamaların alakasız olduğunu iddia etmekten çok mutlu olsalar da, bu okulların en iyi ihtimalle, bu sıralamaların yüksek düzeyde rekabetçi gençler üzerindeki etkisini inkar etmeleri gerçeğidir. sürekli olarak en yüksek notlar ve en iyi sınav puanları için çabalama zihniyetini aşılayan bir ortam.

Ebeveynler, öğrenciler veya kabul ofislerinin kolejleri sıralama konusunda nasıl hissettiklerine bakılmaksızın, tartışmasız iki nokta vardır:

(1) Bu sıralamaların subjektif konuları doğru bir şekilde ölçme yeteneği konusundaki tartışmalar oldukça uzun bir süre devam edecek ve

(2) bu sıralamalar kalıcıdır.