Çalışan Üniversite Öğrencileri İçin Zaman Yönetimi – Ekmeğini Kazanan Öğrencilere Yönelik

Zaman içinde birçok öğrenci, kolejden geçmek için uygun zaman yönetimine hakim olmanın şart olduğunu öğrendi.

Doğru zaman yönetimi becerisi, üniversite yaşamınızda sizi tonlarca ağrı ve sıkıntıdan kurtarabilir. Bazıları, onlara zamanı doğru yönetme yollarını öğreten öğretmenlerle kutsanacak kadar şanslı. Ancak çoğu için, bunu zor yoldan öğrenmek onlara bırakılmıştır.

Zamanınızı doğru bir şekilde yöneterek, okul sonrası ders dışı etkinliklerinizin yanı sıra akademisyenlerinizle de rahatlıkla ilgilenebileceğinizi kısa sürede anlayacaksınız.

Başarılı bir zaman yönetimi stratejisini sürdürmek oldukça basittir. Her dönemin başında kendinize bir takvim oluşturarak başlarsınız. Okul başladığında, hangi etkinliklerin önemli olduğunu ve hangi etkinliklerin o kadar da önemli olmadığını anlayacaksınız.

Üniversitede kendi yolunda çalışan insanları düşünün. Bağımlı bir aileniz varsa, çalışmak en büyük önceliğiniz olacaktır. Bazı işler çeşitli vardiyalar sunar ve çalışmalarınız üzerinde en az etkiye sahip olacak bir vardiya seçin.

Sınıflarınız bir sonraki en yüksek önceliğiniz olmalıdır. İşinize engel olmayan ders programları seçmelisiniz.

Sırada senin çalışma zamanın olacak. Derslerden önce çalışmak için kendinize birkaç saat verin. Bu çalışma zamanı, işten ara verdiğinizde veya işe veya sınıfa gidip gelirken kullanılabilir.

Bir sonraki önceliğiniz aileniz olmalı. Ev işlerine, faturaların ödenmesine ve diğer ev işlerine yardımcı olmak için biraz zaman ayırın.

Son olarak, yoğun programınız nedeniyle kendinize biraz zaman ayırdığınızdan emin olun. Yapacak bir şeyiniz olmasa bile, biraz rahatlamak veya arkadaşlarınızla biraz zaman geçirmek her zaman yardımcı olur. Bu, saçlarınızı gün boyu serbest bırakmanın zamanıdır.

Bunun sizin için işe yaramayacağını düşünüyorsanız, gece boyunca bir çalışma programı ve gündüz bir okul planı yapmayı deneyebilirsiniz. Bu seçeneği kullanmak, tüm gün boyunca sürekli olarak işe ve sınıfa gidip gelmemenizi sağlayacaktır.

Bu tür bir programı kullanarak, özellikle bir programın sonu ile başka bir programın başlangıcı arasında kendinize yeterince zaman ayırdıysanız, okulda çok daha fazla aktiviteye dahil olabilirsiniz.

Uyarlanabilir ve esnek olmaya istekli olarak ve kararlılıkla bir zaman yönetimi stratejisi izleyerek, bir dereceyi rahatça bitirebilir ve bu arada hayatta başarılı olmak ve gelecekte olmak istediğiniz yere ulaşmak için kararlı bir üstünlüğe sahip olduğunuzdan emin olarak kazanabilirsiniz.

Bu, kolejde okurken kariyer sahibi olmanın ve her ikisine de uyum sağlamanın ne kadar önemli olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

Çok az sayıda ayrıcalıklı öğrenci, öğrenim ücretleri ve benzerleri için çalışmak zorunda kalmadan kolejden geçmelerine yardımcı olacak uygun kaynaklara sahipken, çoğunun böyle bir lüksü yoktur. Bu, onları çalışarak üniversiteyi kazanmaya daha da kararlı kılan şeydir.

Okurken çalışmanın bir diğer büyük avantajı da çalışma hayatına ve çalışma, profesyonel kültüre çok erken maruz kalmanızdır. Bu, size çok erken bir aşamada büyük bir sorumluluk duygusu aşılar.

Zamanınızı akıllıca yönetemezseniz bunların hiçbiri mümkün olmaz. Bu sadece bir disiplin meselesi ve hedeflerinize ulaşmak için ne kadar kararlı olduğunuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir