Üniversite Hayatında Başarılı Olman Gereken 5 Şey

Üniversite hayatına başlamak kolay değil. Üniversiteye girerek, daha önce karşılaştığınızdan son derece farklı olacak yeni durumlarla karşılaşacaksınız.

Yemek yemek ve uyumak için bir yer bulmanın yanı sıra, mali durumunuzu nasıl yöneteceğinizi, yeni sosyal beceriler öğrenmeyi, yeni arkadaşlar edinmeyi ve yeni bir düşünce biçimine girmeyi de öğrenmeniz gerekecek.

İşte üniversite hayatınızı çok daha kolay hale getirmek için aklınızda bulundurmanız gereken 5 şey.

Hızlı Uyum

Belki de karşılaşacağınız ilk sorun, lisede alıştığınız normal bir ders anlatımı yerine ders anlatımı yapmak olacaktır.

Dersler, yeni bir öğrenme yolu geliştirmenizi gerektirir. Neden? Niye? Çünkü bir sınıf sözlü anlatımda yer alan zihinsel süreçler

ders dinlerken kullanılanlardan farklıdır.

Bir ders sistemiyle, çalışma materyalleri ders kitabı müfredatınıza odaklanmayabilir veya bunlarla sınırlı olmayabilir. Bir öğretim görevlisi temel olarak bilgisinin serbestçe akmasına izin verecektir. Yeni üniversite öğrencileri bunu büyük bir sorun olarak göreceklerdir çünkü materyaller ilk bakışta düzensiz görünebilir.

Sözler öğretim görevlisinin ağzından çıkar çıkmaz, materyaller sizin için erişilebilir olmayı bırakacaktır. Bu nedenle, benzersiz bir zihinsel tutum ve benzersiz zihinsel alışkanlıklar geliştirmeniz gerekir. Şanslıysanız, bazı kolejler, tekrar dinlemeniz gerektiğinde dersin kopyasını kütüphanede saklayacaktır.

Ancak, üzerinde durmayın. Bu tür kayıtlar genellikle sıcak bir öğe olarak kabul edilir ve genellikle sıcak talep nedeniyle kullanılamaz.

Bu nedenle, yapmanız gereken ilk şey, bilgiyi özümsemenin yeni bir yolunu öğrenmeye hızla uyum sağlamaktır.

Daha Dikkatli Olun

Üniversitede, tüm dikkatinizi vermek için yeni bir alışkanlık geliştirmelisiniz. Bir ders bir saat veya daha fazla sürebileceğinden, bu dönemlerde kendinizi nasıl sürdüreceğinizi öğrenmeniz gerekir.

Kütüphaneye gidin ve nasıl daha iyi ezberleyeceğinizi öğrenin – özellikle de duyduğunuz şeyleri ezberleyin.

Aynı zamanda nasıl not alınacağını da öğrenmelisiniz – onları anında organize etmeli ve notları daha sonra anlayabilmelisiniz.

Bu tür beceriler sadece üniversitede değil, daha sonraki yaşamınızda da size yardımcı olacaktır.

Okumayı Sevmek

Üniversitede, okumanız gereken kitapların miktarı çok büyük olabilir.

Bu nedenle, daha hızlı okumayı ve anlamayı öğrenmelisiniz. Üniversiteye girmeden önce bu becerileri öğrenmek için biraz zaman ayırın ve işlemeniz gereken materyal miktarı karşısında şok olmayacaksınız.

Lisede bir ödev birkaç sayfayı kapsıyorsa, üniversitedeki ödeviniz yirmi ila otuz arasında olabilir ve alışkın olduğunuza kıyasla çoğunlukla çok sayıda referans gerektirir.

Bu nedenle, kitap sevgisini geliştirin ve hızlı okumayı öğrenin.

Adım Yukarı

Üniversitenin yalnızca daha fazla miktarda çalışmayı değil, aynı zamanda daha yüksek kalitede çalışmayı da gerektirdiğini unutmayın.

Bir üniversite öğrencisi olarak entelektüel sorumluluklarınız arttı. Dışarıdaki insanlar için artık bir insansın

önemli ölçüde skolastik başarı ve sonuç olarak sizden eskisinden daha fazlasını talep ediyorlar.

Lisede sınıfınızdaki en iyi öğrenci olabilirsiniz. Ancak üniversitede, eyaletlerdeki birçok okuldan ve hatta dünyanın her yerinden çok sayıda daha parlak öğrenci bulacaksınız.

En iyi olmak istiyorsanız, kararlılığı çok daha fazla çalışmanız gerekir. Bundan daha iyisi, bundan sonra yapacağınız çalışmaların da daha kaliteli olması gerektiğini unutmayın.

Bağımsız olun

Bir üniversite öğrencisinin önceden belirlenmiş bir günlük programı yoktur.

Çalışmanız için kesin olarak ayrılan tek zaman, konferans salonunda veya laboratuvarda geçirilen zamandır. Bunun dışında size kalmış.

Bu kutlama için bir haber olabilir. Sevinç içinde zıplamadan önce, zamanınızı ayarlamak, ev ödevlerini, sosyal hayatı ve boş zamanınızı dengelemenin göründüğü kadar kolay olmadığını anlayın.

Özgürlüğün ve bağımsızlığın tadını çıkarın. Ancak, sorunlardan kaçınmak için zamanınızı mümkün olduğunca verimli bir şekilde düzenleyin.

Bütün bunlar kulağa çok zor iş gibi gelebilir.

Bu!

Kimse üniversite hayatının kolay olacağını söylemedi. İçinize “pompalanan” bilgiye sahip olacağınız düşüncesini kovun. Bir sürü yeni şey öğrenmeniz, bağımsız olmayı öğrenmeniz ve zamanınızı ve sosyal hayatınızı yönetmeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Umarım, yukarıdaki 5 şey, üniversite hayatınızdan önce ihtiyacınız olan temeli atmanıza yardımcı olacaktır.