Uzaktan Eğitim Günümüz Dünyasına Esneklik Sağlıyor

İnsanlar çeşitli nedenlerle eğitim kursları ararlar. Belki de mevcut işvereniniz için yeni bir beceri öğrenmeniz gerekiyor veya yeni bir lisans programına başlıyorsunuz. Belki yeni bir hobiye başlıyorsunuz veya yeni bir şey denemek istiyorsunuz. Kullanabileceğiniz birçok seçeneğiniz var – bir kitap okuyun, bir kolej veya üniversite dersi alın, bir yazışma kursuna kaydolun – ve karar çok zor görünebilir.

Geleneksel eğitim ortamları, günümüz modern toplumunun taleplerini nadiren karşılamaktadır ve uzaktan eğitim, çok sayıda öğrenci için uygun bir seçenek haline gelmiştir. Kendi evinizin rahatlığında öğrenebilecekken neden haftada bir derse gidiyorsunuz? Ya da yerel kahve dükkanı?

Her biri size yaşam tarzınız için ihtiyaç duyduğunuz esnekliği ve rahatlığı sağlamak üzere tasarlanmış çeşitli geleneksel olmayan öğrenme fırsatları mevcuttur. Yazışma kursları, çevrimiçi sınıflar ve e-Öğrenim modüllerinin tümü, geleneksel öğrenme ortamlarından daha fazla esnekliğe sahiptir.

Uzaktan Eğitim: Yazışma Kursları

Yazışma kursları, uzaktan eğitimin en eski biçimlerinden biridir. Kursun tamamı size postalanır ve ödevleriniz eğitmene postalanır (veya e-postayla gönderilir). Kursu tamamlamak için belirli bir süreniz var, ancak daha fazla zamana ihtiyacınız varsa uzatmalar genellikle mevcuttur. Tipik olarak, istediğiniz zaman başlayabilir ve kendi hızınızda çalışabilirsiniz. Bir yazışma kursu aracılığıyla uzaktan eğitimin ek bir avantajı, sınıfınıza erişmek için bir bilgisayara ihtiyacınız olmayacak olmasıdır.

Uzaktan Eğitim: Çevrimiçi Dersler

Çevrimiçi sınıflar aracılığıyla uzaktan eğitim artık birçok topluluk merkezi, kolej ve üniversite aracılığıyla sunulmaktadır. Bu kurslar çevrimiçi bir sınıf aracılığıyla öğretilebilir, kayıtlı dersleri kullanabilir veya İnternet üzerinden erişilen tam etkileşimli kursları içerebilir. Ödevler ve testler genellikle çevrimiçi olarak tamamlanır ve öğretmenler ve öğrencilerle etkileşimli bir forum olabilir. Bazı kursların ders programına göre tamamlanması gerekebilirken, diğerleri kendi hızınızda tamamlanabilir.

Şu anda, birçok derece ve sertifika tamamen çevrimiçi olarak sunulmaktadır. Birçok çevrimiçi program, kendi hızınızda çalışmanıza ve derecenizi normalden daha kısa sürede tamamlamanıza olanak tanır. Bir derece veya endüstri sertifikası alıyorsanız, çevrimiçi programın uygun akreditasyona sahip olduğundan emin olun.

Mevcut becerilerinizi yükseltmeniz gerektiğinde çevrimiçi kurslar da mükemmel bir seçenektir. Esneklik, tüm bir lisans programını tamamlamak zorunda kalmadan yalnızca ihtiyacınız olan kursu almanızı sağlar. Birçok mesleki ve teknik okul, çalışan profesyonellerin kariyerlerini veya becerilerini geliştirmek için kullanabilecekleri kurslar sunar.

Uzaktan Eğitim: e-Öğrenim Modülleri

Uzaktan eğitimdeki daha yeni seçeneklerden birine e-Öğrenme denir. Sıklıkla, bu sınıflar hem çevrimiçi hem de çevrimdışı bileşenleri içerir. Size kitaplar yerine CD gönderilebilir, tüm kurs CD’lerde bulunabilir veya kurs çevrimiçi olabilir ancak belirli bir sınıf zamanına veya programına bağlı olmayabilir. Başka bir deyişle, e-Öğrenme bir yazışma kursuna benzer, ancak etkileşimli CD’ler veya çevrimiçi içerik içerir.

Esneklik, birçok öğrencinin eğitimine başlamak veya devam etmek için ihtiyaç duyduğu bir seçenektir. Özel ihtiyaçlarınız için en iyi uzaktan eğitim formatını seçmek, mevcut yükümlülüklerinizden ve yaşam tarzınızdan ödün vermeden eğitim hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir