Uzaktan Eğitim, Online Eğitim, Elektronik Eğitim, Elektronik Öğrenme… Ne Derseniz Deyin

“Evde öğrenme” olarak adlandırmak istediğiniz ne varsa ve geleneksel olmayan eğitim için en son moda kelimeleri nasıl tanımlamak istiyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun bir program ve yöntem bulabilirsiniz. Şu anda ABD’de 1,2 milyondan fazla insan bir tür uzaktan eğitime katılıyor ve yalnızca birkaç yıl içinde 2,3 milyona çıkması öngörülüyor.

Bu hızla genişleyen ve uygulanabilir eğitim ve öğretim biçimine bakarken, ihtiyaçlarınıza en uygun ortamı yaratmak için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç temel şey ve vermeniz gereken bazı kararlar vardır. Çeşitli uzaktan eğitim biçimlerinin ne, neden, faydalarını ve nasıl olduğunu bilmeniz gerekir.

1800’lü yıllarda Avrupa’da başlayan uzaktan eğitim (yazışma kursları), birçok amaca hizmet eden çok yönlü bir terime dönüşmüştür. Uzaktan eğitim biçimlerinden bazıları şunlardır: yazışma kursları, çevrimiçi eğitim, internet tabanlı eğitim, elektronik eğitim, e-eğitim, elektronik öğrenme ve e-öğrenme. Bu terimlerin nasıl farklılık gösterdiği, kurumun sunduğu programları nasıl tanımladığına ve etiketlediğine bağlı olacaktır. Tüm kavramı basitleştirmek için, bu terimlerin “tuğla ve harç” bir tesisten uzakta öğrenmenin yollarını temsil ettiğini varsayalım. Bazı uzaktan eğitim ve/veya çevrimiçi programlar bir üniversiteye veya koleje bağlı olabilir veya olmayabilir. Bağımsız ve herhangi bir kuruma bağlı olmayan birçok program bulunmaktadır.

Uzaktan eğitim, kişisel hedeflere giden çeşitli yollar sunar: GED, önlisans dereceleri, lisans dereceleri, yüksek lisans sertifikaları, yüksek lisans dereceleri, doktora dereceleri, kredisiz eğitim kursları ve diğerleri. Bir kişi ister diploma istiyor, ister mesleki becerilerini güncel tutuyor ya da bir ilgi alanı veya hobi için beceriler peşinde koşuyor olsun, çalışması gereken bir program veya teklif vardır.

Neden bu kadar çok insan uzaktan eğitime yöneliyor? Avantajları nelerdir? Kişisel düzeyde şu profesyonellere bakın: mahremiyeti korumak; kolaylık sağlar; esnek bir program sağlar; iş ve aile yükümlülüklerini dengelemeye izin verir; kendi hızınızda çalışmak, yavaş ilerlemek veya öğrenmeyi hızlandırmak; daha az pahalı olabilir; eve bağlı bireyler için harika; gereksiz seyahat yok; resmi sınıf katılımı yok; ve “kazanırken öğrenebilirsiniz”. Bunlar, oldukça fazla sayıda insanın bilgi/beceri kazanma ve/veya bir derece kazanma konusunda tamamen farklı bir yaklaşım benimsemesine neden olan pek çok şeyden birkaçıdır.

Bir uzaktan eğitim alternatifine karşı çıkanlar, genellikle geleneksel eğitim türünün bir parçası olan sosyalleşme eksikliğini dile getiriyorlar. Ancak, herkes okul kampüsünün bir parçası olan sınıf etkinlikleri, üniversite etkinlikleri/partileri ve etkileşimleri aramıyor. Tartışma ve destek gibi sınıf etkinliklerinin çoğu çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilir. Çevrimiçi bir eğitimin güçlendireceği diğer şeyler şunlardır: okuma – e-kitaplar, güncel

referanslar, güncel araştırmalar; dinleme – sesli dersler veya klipler aracılığıyla; grafik çizimler ve gösteriler aracılığıyla görme; yapma – ödevler, kısa sınavlar, sınavlar, araştırma makaleleri; ve konuşma/iletişim – e-posta, sohbetler ve elektronik tartışmalar yoluyla. Bir uzaktan eğitim programı sadece okumak ve yazmaktan çok daha fazlası olabilir.

Uzaktan eğitim programının bir parçası olmak için gereksinimler nelerdir? Birçok program, minimum bir GED veya bir kabul sınavına girmeyi gerektirir. Genellikle, başvuru süreci şunları içerecektir: bir başvuru; transkriptler; test sonuçları; Bir deneme; ve tavsiye mektupları. Program ne kadar az resmi olursa, gereksinimler o kadar az resmi olur. Bu soruları cevaplamak için geniş bir yelpaze var. Ancak bir online program için gerekli olan internet bağlantısı (yüksek hız), kelime işlem kabiliyeti olan doğru bilgisayar donanımı; e-posta; ve multimedya oynatıcı. Seçtiğiniz program, ekipman ve yazılımla ilgili öneriler için daha spesifik ayrıntılar sağlayacaktır.

Bir program seçerken, araştırmanızı yaparken ve seçiminizi yaparken sormanız gereken bazı sorular vardır. Aşağıdakileri sorun: yardım/destek sunuluyor; eğitmenlerin nitelikleri; kurumun hizmet sunduğu yıl sayısı; akredite bir program mı; müfredatla ilgili ayrıntılar; ve programın multimedya öğeleri. Bu arada, resmi olarak onaylanmış bir kuruluş olmadığı için akreditasyon isteğe bağlıdır. Bununla birlikte, çoğu okul altı bölgesel akreditasyon kurumu listesini meşru ajanslar olarak kabul etti. Bölgesel olarak akredite olup olmadığını sorun.

Düşünmeniz gereken son şey motivasyonunuz ve iş ahlakınızdır. Ertelemeyen ve dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınabilen iyi bir okuyucuysanız (iyi okuduğunu anlama becerileri), eğitime alternatif bir yaklaşım için iyi bir aday olacaksınız. Bu küresel eğitim çağında ve mevcut bilgi ve becerilere duyulan ihtiyaç, bu, tüm teknolojik gelişmeleri anında oturma odanıza getirecek hızlı bir dağıtım sistemidir. Bir milyondan fazla insan için çalışıyor ve sizin için de çalışabilir.

Uzaktan Eğitim Kaynak Merkezimizi şu adreste ziyaret edin: http://sbmag.org/distancelearning.html

Telif hakkı kullanımı: Bu hikayeyi çoğaltmak için izin gerekmez. Yazar Hakkında ifadesi inceliğini korumalıdır. Ayrıca, karşılıklı bağlantıların dikkate alınabilmesi için makalenin nerede kullanıldığının bildirilmesini talep ediyoruz. mailto:barb@sbmag.org